Виноробна компанія Шато Чизай заснована 1995-го року у невеликому місті Берегове Закарпатської області в мальовничому урочищі Чизай, де Україна межує з Угорщиною.
Місце розташування було обрано не випадково. Закарпаття – екологічна та унікальна частина України, що з давніх часів відома своїми виноробними традиціями. Теплий клімат, родючі грунти, схили багатих мінералами вулканічних гір, на яких росте наш виноград, і оптимальний потік сонячного тепла надають винятковий смак і аромат закарпатським винам Chateau Chizay.
Площа власних виноградників– 272 га.
Cuvée (Кюве) – элегантне сухе вино створене з сортів винограду Мерло (70%), Каберне Совіньйон (20%) та Піно Нуар (10%). Кожне вино витримане окремо в дубових діжках понад 6 місяців. Букет Кюве нагадує джем з темних ягід з тонами витримки у дубі. Вино середньотіле, з відтінками ожини, вишні і чорниці у смаку, та особливою теруарною кислинкою, що завершується тривалим післясмаком з легкими нотами ванілі. Вино створене за участю одного з кращих виноробів-виноградарів Угорщини – Дьордя Ровжа. Контролював процес виробництва та рекомендує для вживання Засновник і Генеральний директор Академії Гастрономії та Сомельє Угорщини Золтан Шлезак.
Об’єм – 0,75 л;
Алк. – 9-11%;
Колір – Червоне;
Витримане в дубовій бочці 6 місяців.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.