Курча табака

145,00 грн

Eat Eco, 1 кг

Курча табака – споконвічно грузинське блюдо «цициле тапака», історія якого налічує понад 400 років. За оригінальним кавказького рецептом, тушка курчати «тапака» має важити не більше одного кілограма. Ніжне куряче м'ясо табака приправляється часником, перцем і ароматними травами, а потім обсмажується у важкій чавунній сковороді «під гнітом». Виходить справжнє королівське блюдо!

Курча табака – не тільки смачний, але і корисний продукт. М'ясо курчати містить понад 30 вітамінів, мікроелементів і корисних речовин. Серед них – вітаміни E, A, C, B-групи, PP-групи, залізо, фосфор, калій, натрій, кальцій, магній, цинк, йод, мідь, фтор, кобальт, тваринні жири, протеїни і незамінні амінокислоти. Курча табака – саме підходяще м'ясо для здорового і насиченого раціону.

Артикул: 5008 Категорія: Теги: ,
Опис

Курча табака – споконвічно грузинський кулінарний винахід, який ось вже більше 400 років вважається однією з основних національних страв Кавказу. Дослівна назва курчати табака грузинською мовою – «цициле тапака». Цей ніжний, соковитий і корисний продукт являє собою свіжий напівфабрикат – м’ясну тушку курчати вагою не більше одного кілограма. Найчастіше, «тапака» важить близько 700–800 грамів. Так того вимагає оригінальний рецепт горян.

Курча табака – одна з найулюбленіших страв на території пострадянського простору. З’явившись одного разу на столах у шанувальників натурального м’яса, курча підкорив серця самих упереджених і найвибагливіших гурманів. В оригінальному виконанні, страва готується на важкій тапі – чавунній сковороді з ребристим дном, оснащеної плоскою кришкою з важким гвинтовим пресом. М’ясо курчати приправляється соковитим часником, пряними травами і спеціями, затискається гвинтовою кришкою і засмажується «під гнітом» до стану золотистої скоринки.

Зрозуміло, мало у кого в кухонному арсеналі є справжня грузинська сковорода-тапа. Однак, наші заповзятливі господині і тут виявилися на висоті, придумавши свій спосіб приготування «цициле тапака»! Ніжна тушка курчати приправляється сіллю, гострим меленим перцем, коріандром, кардамоном, куркумою і сухим ароматним часником, а потім відправляється на сковороду під важку кришку. В якості гніту виступають важкі спортивні гантелі, трилітрові бутлі з водою і навіть… праски! Готовий український курча виходить нітрохи не гірше кавказького оригіналу!

Курча табака – не тільки смачне королівське блюдо, але і один з найбільш корисних видів м’яса. Калорійність курчати складає всього 230–240 ккал на 100 г продукту. Це як мінімум удвічі нижче калорійності запеченої свинини, яловичини або м’яса домашньої качки. Соковите м’ясо курчати – багате джерело вітамінів і мікроелементів. «Тапака» містить вітаміни E, A, C, B-групи, PP-групи, залізо, фосфор, калій, натрій, кальцій, магній, цинк, йод, мідь, фтор, кобальт, тваринні жири, протеїни і незамінні амінокислоти – всього понад 30 речовин.

Щоб придбати курчат табака, скористайтесь ресурсами сайту «Еко-Лавки». М’ясо оформляється за попередньою заявкою, як передзамовлення.

Додаткова інформація
Страна производитель

Вес/Масса

Відгуки (0)

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Курча табака”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *