Цукати грейпфрута – смачні і корисні цитрусові ласощі, відомі нашим предкам ще з 18 століття. Кілька століть тому цукати називалися сухим варенням або ще коротше – балабушками. Цю незвичайну солодкість обожнювали і бідняки, і аристократи. Цукати робили спеціально навчені і підготовлені умільці – «цукеркових справ майстри». Популярні балабушки і сьогодні.
Цукати грейпфрута – цитрусові дієтичні ласощі з підвищеним вмістом вітамінів і мікроелементів. Вони виготовляються з шкірки грейпфрута, яка нарізається тонкими скибочками і вариться в цукровому сиропі. Після цього скибочки відокремлюються від сиропу, висушуються і обробляються цукровою пудрою.
При виготовленні цукатів фруктова маса зберігає до 85% вітамінів, мікроелементів і корисних речовин. Тому цукати відносяться до солодощів з дієтичним і цілющим ефектом. Для варіння цукатів кондитери ТМ «Світанок» використовують шкірку грейпфрутів «червоного» сорту.
Грейпфрут – цитрусовий фрукт, який входить до трійки лідерів серед найбільш популярних і корисних фруктів світу. Всього один плід грейпфрута покриває добову потребу людського організму в аскорбіновій кислоті.
Найбагатший склад вітамінів і мікроелементів робить грейпфрут королем цитрусових. «Кривавий апельсин» містить:
• вітаміни – C, A, D, PP- і B-групи;
• мікроелементи – магній, калій, цинк, кальцій, залізо, фосфор, натрій;
• речовини – фітонциди і нарингін.
Фітонциди відомі дієтологам як ефективний природний антибіотик. Нарингін – натуральний спалювач жиру.
Цукати з шкірки грейпфрута знижують рівень «шкідливого» холестерину, стимулюють кровообіг, зміцнюють стінки судин, попереджають атеросклероз і цукровий діабет, захищають органи людини від передчасного старіння.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.