Софора японська являє собою незвичайну рослинуз загадковими бобовообразними плодами, що мають довгасту форму і звисають вниз з гілок дерева. Плоди софори багаті мікроелементами (йодом, калієм, залізом, магнієм, цинком, бором, кальцієм), органічними кислотами, пахікарпіном та рутином. Плоди можна придбати окремо, але краще купити чай і вживати правильно засушену, чисту і підготовлену рослину.
Особливо багато в софорі японській міститься рутина – важливого елемента, що відповідає за кровотворення і підтримку серцево-судинної системи. Рутин робить міцнішими стінки судин, зменшує ймовірність розвитку інсульту і утворення тромбів в капілярах. У поєднанні із залізом, він оновлює і покращує стан крові, стає прекрасною профілактикою анемії. Стінки судин, які придбали пружність від застосування софори, витримують перепади і знижують внутрішньочерепний і очний тиск.
Чай з плодів софори японської зменшує симптоми алергічних реакцій, знімає запалення в тканинах, знезаражує від мікробів, усуває набряклість і загоює пошкоджені ділянки. Рослина зміцнює загальний та місцевий імунітет, тому попереджає появу ГРВІ, захворювання статевої системи та інші недуги.
Купити чай з софори можна в якості профілактичних цілей, як добавку до раціону харчування, а можна з нього готувати відвари для зовнішнього застосування. Наприклад, знезаражувати пошкоджений епідерміс, знімати свербіж і подразнення шкіри, протирати обличчя від вугрів і акне. Помітні результати від вживання чаю будуть помітні вже через кілька місяців.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.