Морська риба використовується для приготування значної кількості смачних страв, завдяки чому вона дуже цінується гурманами і кухарями по всьому світу, часом навіть більше ніж м’ясо. Така риба як сібас стала дуже популярною в Європі не так вже й давно. Сібас вирощується в природних водах і в штучно створених басейнах. У більшості випадків, застосовуваного в кулінарії сібаса вирощують саме на рибних фермах, на яких він годується спеціальними кормами. Саме через це більше цінується саме дикий сібас, адже він живе на волі і має можливість харчуватися планктоном, а не комбінованим кормом. Ми з радістю пропонуємо Вам спробувати саме дикого сібаса від торгової марки «Одіссей».
Сібас відноситься до сімейства морських окунів і також носить такі назви як риба морський вовк, кам’яний окунь, лаврак бар і койкан. Дивно ніжне і соковите м’ясо сібаса вважається делікатесом і в повній мірі заслужено відноситься до преміальної категорії. Вишуканий, тонкий і ніжний смак сібаса, а також мала кількість кісток в філе риби, дозволяє сібасу бути воістину універсальним рибним інгредієнтом в кулінарії.
Ця риба відмінно готується на грилі, гаситься, смажиться, а також запікається, не втрачаючи при цьому своїх смакових гастрономічних якостей. Як і інша морська риба, відмінність сібаса полягає в наявності в складі великої кількості ненасиченої жирної кислоти Омега-3. Цей елемент відрізняється значними протизапальними властивостями, а також має здатність захистити організм від онкологічних захворювань і захворювань серцево-судинної системи. Варто також зауважити, що жирні кислоти Омега-3 в м’ясі сібаса сприятливо впливають на роботу серця і мозку, очей, а також нормалізують рівень холестерину в крові.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.