Серед висівок для регулювання холестерину, лікування серцевих захворювань та інших хронічних захворювань, кращим вибором є висівки вівсяні.
Одним з переваг продукту є здатність знижувати рівень холестерину. Основне розчинне волокно в вівсяних висівках знижує загальний холестерин і LDL, або т.зв. «поганий» холестерин. Волокно в вівсяних висівках зв’язується з багатою холестерином жовчю, щоб збільшити кількість холестерину, який виділяється. Вівсяні висівки допомагають зменшити кількість холестерину і з інших продуктів в раціоні.
Другою перевагою є профілактика серцево-судинних захворювань. Висівки знижують загальний холестерин і ліпопротеїни низької щільності. Високий рівень холестерину може призвести до накопичення бляшок в артеріях і привести до підвищеного кров’яного тиску і серцевих захворювань, що може призвести до серцевого нападу або інсульту. Висівки з вівсяними пластівцями знижують ці ризики.
Щоб нормалізувати рівень цукру в крові після їжі, можна вживати висівки. Вівсяні антиоксиданти можуть тримати рівень цукру в крові в нормі, сповільнюючи переварювання вуглеводів і знижуючи швидкість, з якою цукор надходить до кровотоку. Це може збалансувати рівень цукру, збільшуючи чутливість до інсуліну.
Висівки покращують метаболізм.
Починати вживати висівки необхідно з 1 ч. л. на добу, а потім довести до 3-х ст. л. Висівки залити окропом на 20-30 хвилин, воду злити і приймати, запиваючи водою, чаєм, соком або кефіром. Також розмочені висівки додають до готових страв або під час приготування.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.