ТМ Ковба́си «Сегрос» представляє чергову апетитну новинку – сиров’ялену делікатесну ковбасу «Мацик». Це високоякісний м’ясний продукт, який виготовляється з добірної свіжої свинини за стародавньою рецептурою поліських майстрів. Класична карпатська рецептура приготування мацика передбачає використання чистого свинячого фаршу, який збагачується натуральними приправами та спеціями. За фізичними, хімічними та мікробіологічними показниками, поліський мацик повністю відповідає встановленим державним нормам ДСТУ 4427:2005.
«Мацик» від ТМ Ковба́си «Сегрос» – споконвічно український продукт. Вперше свинячий мацик був приготований карпатськими овчарами більше 100 років тому. Випас овечих отар в ті часи міг тривати від одного тижня до цілого місяця. На період випасання вівчарам потрібно було запасатися жирною і ситною їжею, оскільки в кліматичних умовах гірської та передгірської місцевості людському організму потрібно особливе – висококалорійне, насичене харчування. Тому-то овчари і придумали цей нескладний і одночасно смачний продукт з чистого свинячого м’яса і сала.
За стародавньою рецептурою овчарів, мацик виготовляється з трьох основних компонентів. 35% в ковбасі займає дрібно рубане свиняче м’ясо, ще 25% – мелений хребтової жир. Інша частка в 40% припадає на чисту свинячу корейку і спеції. Щоб ковбаса виходила соковитою і ароматною, у фарш додаються сіль, чорний і білий мелений перець, сушений часник, духмяний перець, орегано. Приправи додають готовому ковбасному виробу глибокий смак і приємний аромат карпатських трав. Завдяки натуральним приправам, ковбаса зберігає свої ароматичні якості протягом тривалого часу.
Мацик – елітний ковбасний виріб тривалого зберігання. За технологією виготовлення, після перемелювання свинячого м’яса та формування сирого ковбасного батона, виріб поміщається під важкий прес. Під «холодним гнітом» мацик витримується протягом 3–5 днів. За цей час ковбасний батон повністю звільняється від зайвої м’ясної вологи, що збільшує строки зберігання ковбаси. Тільки після цієї процедури мацик надходить у камери сирого в’ялення. Готовий продукт виходить натуральним, апетитним, чудово смачним і ароматним – одним словом, гідним самого вишуканого святкового столу.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.