«Президентська» ковбаса – справжній шедевр серед елітних ковбасних виробів. Назва цього делікатесу говорить сама за себе. Ковбасний фарш перемелюється з трьох видів високоякісного м’яса, з додаванням хребетного шпику і суміші пряних спецій. Ковбаса виготовляється методом «м’якого» сирого копчення при температурі не більше 20 °С. При «м’якій» технології обробки, тваринні білки, жири, вітаміни і мікроелементи зберігаються в ковбасі в номінальному стані.
«Президентська» ковбаса виготовляється з знежиленої яловичини вищого сорту, помірно жирної і нежирної свинини, з додаванням подрібненого хребетного шпику і екстракту спецій. В екстракт входять мелений чорний перець, мелений мускатний горіх і мацис (ариллус, мускатний колір). Суміш ариллуса, чорного перцю і мускатного горіха надає ковбасному фаршу вишукану пряно-пекучу пікантність. Крім того, ариллус виступає в якості натурального природного барвника. Він надає ковбасі природний відтінок.
Фарш для «Президентської» ковбаси перемелюється в триступінчатих промислових м’ясорубках. Перед копченням в кліматичному агрегаті, ковбасна маса поступає в центрифугу, у якій фарш звільняється від зайвої вологи. Завдяки цій процедурі, готова ковбаса відрізняється підвищеним вмістом тваринних жирів і білків, при зниженому вмісті вологи. Після обробки фаршу в центрифузі, термін зберігання готової ковбаси збільшується на 20–30%. Для «Президентської» він становить 90 діб (при температурі 0…+5 °C).
«Президентська» ковбаса – найкраща холодна закуска для багатого святкового столу. Її використовують у м’ясних нарізках-асорті, канапе, витончених бутербродах. Щільна консистенція, пряно-пекуча гострота і неповторний аромат – такі переваги цієї ковбасної вишуканості, яка навряд чи залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.