Один з найпопулярніших овочів як на пострадянському просторі, так і в усьому світі. Щодня тисячі людей збираються купити картоплю і потушкувати її, відварити цілком і в мундирі, посмажити на сковороді, запекти в духовці, зробити пюре. Існує безліч різноманітних рецептів і стільки ж нових ідей для оригінального застосування такого універсального продукту.
Біла картопля застосовується повсюдно в кулінарії, але найкраще вона проявляє себе у відвареному вигляді і розтовченому в пюре. Саме в такій консистенції овоч найбільш дієтичний і володіє найменшим числом калорій. У кожній картоплині міститься крохмаль, який благотворно позначається на процесах травлення, і до 700 мл калію, що становить 60-70% добової норми. Калій відіграє важливу роль у підтримці м’язової тканини: скелетної мускулатури і серця, не дарма кардіологи рекомендують хворим з серцево-судинними проблемами вживати побільше картоплі. Калій проявляє себе як прекрасний сечогінний засіб.
Біла картопля багата вітаміном B6, що стимулює обмін речовин в тілі. У ній є тіамін B1, що захищає клітини від негативних зовнішніх факторів. Рибофлавін B2 підтримує здоров’я шкіри і зростання нового, красивого волосся. Вченими доведено, що постійно надходження в організм вітамінів групи В рятує людину від стресів і депресій, тому купити картоплю можна замість антидепресантів.
Саме корисне блюдо – це молода картопля, запечена в мундирі. Особлива обробка дозволяє овочу зберегти максимум корисних речовин і кислот, у тому числі хлорогенову – відмінний природний антиоксидант.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.