Капуста білокачанна входить до списку найбільш затребуваних овочів. Її можна піддавати будь-якій термічній обробці, а також їсти в сирому вигляді і навіть пити свіжовичавлений сік. Без неї неможливо приготувати український борщ, всім відомі голубці, її тушкують з грибами і м’ясом. Жодне застілля не відбувається без улюбленої квашеної капусти.
Купити молоду капусту і приготувати улюблені страви своєї сім’ї може будь-яка господиня. Адже про її цілющі властивості знають всі. Вона є лідером по концентрації аскорбінової кислоти, вітаміну С в ній в рази більше, ніж у цитрусових. Слід знати, що аскорбінова кислота не знищується при термічній обробці під час приготування страви.
Лікарі рекомендують своїм пацієнтам з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки пити сік з капусти для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту, так як в ньому міститься вітамін РР. У свій раціон харчування слід включити страви з білокачанної капусти людям з цукровим діабетом, гастритом, запорами, з онкологічними захворюваннями. Вона корисна людям з хворобами нирок, виводить зайву рідину з організму, прибирає набряклість.
Багато лікувальних рецептів із застосуванням капусти, які дісталися нам від бабусь, використовується в народній медицині. Сік капусти п’ють як відхаркувальний засіб. Він відмінно захищає від застуди, усуває коліти та запалення в шлунку, виліковує геморой.
Купити молоду капусту в наш час можна не тільки на ринку або супермаркеті, але і не виходячи з дому.
Багато хто чув про капустяну дієту, за допомогою якої можна скинути пару зайвих кіло, а також поліпшити стан шкіри і судин. Її вживають в необмеженій кількості без шкоди для фігури. Сидячи на такій дієті, нормалізується рівень цукру і холестерину, налагоджується робота шлунка і кишечника, печінки і нирок, знижується артеріальний тиск.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.