Мистецтво приготування сирів живе вже дуже давно. Цей молочний продукт має безліч різноманітних видів і стільки ж способів приготування. Сири з пліснявою вважаються витонченими, завдяки своєму своєрідному аромату і вишуканого смаку. Такі сири особливо цінуються гурманами по всьому світу і є невід’ємною частиною сирної тарілки, яка дуже часто подається як закуска на різні урочисті заходи. Серед сирів з цвіллю особливу популярність завоював сир камамбер. Ми із задоволенням пропонуємо Вам спробувати класичний французький сир камамбер, який володіє захисним сертифікатом місця походження.
Цей традиційний французький камамбер відрізняється м’яким і ніжним вершковим смаком, а його шкірка покрита оксамитовою пліснявою і володіє яскравим аміачно-грибним ароматом. Якщо детальніше розглядати смак сиру, то можна помітити, що він володіє також нотками горіхів, фруктів, грибів і трави, а запах може нагадувати аромат цвітної капусти, мокрої соломи і навіть свіжих слив. Такий багатий, насичений і, в той же час, ніжний смак точно не залишить байдужим навіть найвибагливіших і найвитонченіших гурманів. Камамбер відмінно поєднується з легкими фруктовими винами, таких сортів як мерло або піно нуар.
Ну а способів приготування і подачі камамберу існує безліч. Перш за все можна подати камамбер у вигляді нарізки разом з виноградом або ягодами, наприклад, з полуницею або ожиною, і такий варіант буде безпрограшним. Камамбер також відмінно себе почуває і в запеченому вигляді, в такому випадку його можна додати в пасту, до запеченої картоплі, гратену і навіть до піци, що додасть цим стравам особливої вишуканості і шарму. А запечений в духовці разом горішками, медом розмарином і чебрецем, камамбер неймовірно здивує Вас своїм чудовим смаком і елегантним виглядом.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.