Кабачок – універсальний овоч з нейтральним смаком, завдяки чому він може бути інгредієнтом будь-якої страви. Його використовують у сирому вигляді в салаті, з нього можна приготувати суп, ікру, гарнір і навіть десерт. Цей овоч можна смажити, маринувати, запікати, фарширувати. Всі прекрасно знають про смачну і апетитну кабачкову ікру, вона є делікатесним соусом або закускою до будь-якого застілля.
Цей овоч не здатний викликати алергічну реакцію, тому його можна включати в раціон харчування маленьким дітям в якості першого прикорму, а також алергікам.
Купити кабачки можна різних сортів. Світло-зеленого кольору кабачки з тонкою шкіркою – найсоковитіші. З меншою кількістю води – це цукіні, вони мають солодкуватий смак. Жовті кабачки мають приємний ніжний смак. Харчова цінність у всіх сортів однакова.
Про поживні властивості кабачків можна судити по вітамінного комплексу (А, В, С, Н, РР) і всім відомому вітаміну молодості – Е. В них міститься велика кількість пектину, їх включають в своє меню люди з захворюваннями шлунково-кишкового тракта. До того ж ці зелені овочі рекомендують їсти і здоровим людям для виведення з організму холестерину, надлишок якого сприяє появі гіпертонії і атеросклерозу.
Дієтологи радять купити кабачки для збалансованого харчування людей, схильних до повноти або які страждають надмірною вагою. Кабачок – низькокалорійний овоч, на 100 грамів продукту доводиться 20-30 кілокалорій. Якщо довго долають запори, то відварений кабачок допоможе справитися з цією проблемою. При болях у шлунку і при надмірном газоутворенні рекомендується вживати в їжу кабачок, він стабілізує процес травлення.
Кабачок не рекомендується піддавати сильній термічній обробці, так він краще збереже смак і більше корисних речовин.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.