Такий смачний десерт, як арахісова паста, прийшов в європейські країни з Латинської Америки, де спочатку культивували, а потім і придумали робити з земляного горіха щось на зразок в’язкої пасти. Зараз його постачають в будь-яку частину світу, щоб ласуни балували себе такою прекрасною і універсальної закускою кожен день.
Як і всі види горіхів, арахіс украй корисний. У ньому міститься цілий спектр вітамінів, насичених жирних кислот і мінералів, які всебічно впливають на організм. Наприклад, вітаміни B1, B2, B6, B9 грають важливу роль у розщепленні вуглеводів і мозкової активності, захищають клітинні мембрани, роблять шкіру і волосся здоровими і привабливими. Кальцій, якого теж багато в арахісової пасти, чудово впливає на міцність нігтьових пластин і кісткової тканини. Магній – це злагоджена діяльність серцево-судинної системи, профілактика різних вікових захворювань. Цинк допомагає формуватися волосяних цибулин і зміцнює імунітет. А залізо впливає на якість крові і утворення гемоглобіну.
Таким чином, арахісова паста – це смачна профілактика і прекрасний захист тіла. Вона підтримує організм в тонусі, постачає необхідними макро- і мікроелементами. Також введення арахісу в щоденний раціон допомагає зберегти зовнішню і внутрішню молодість. Десерти з пастою прекрасно піднімають настрій, тому що сприяють виробленню «гормону щастя» не гірше, ніж знайомий шоколад. А користь земляного горіха для пам’яті і концентрації важко переоцінити.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.