Ріпаковий мед – один з найбільш рідкісних сортів нектару. Продукт належить до монофлорного (незмішувального) виду. Мед володіє густою білою консистенцією, тонким ароматом і незвичайним квітковим смаком з гіркуватим присмаком. Ріпаковий нектар відрізняється безпрецедентною лікарською і харчовою цінністю. Недарма в народі мед з пилку ріпаку називають «живим бальзамом».
Ріпаковий мед – джерело більш ніж 350 мікрокомпонентів – вітамінів, мікро- і макроелементів, органічних кислот, зольних і ефірних сполук. Мед містить вітаміни C, K, A, E, H, PP, B2, B3, B5, B6, B9, фосфор, залізо, мідь, йод, калій, натрій, магній, кальцій, селен, бор, хром, нікель, ефірні масла та рослинні амінокислоти. За змістом корисних речовин, ріпаковий нектар випереджає липовий, акацієвий і навіть гречаний мед.
Ріпаковий мед більш ніж на 60% складається з моносахаридів – фруктози, глюкози і сахарози. Активні речовини нектару не потребують обволакування шлунковим соком, вони розсмоктуються мимовільно. Тому мед легко перетравлюється в шлунку і надзвичайно швидко постачає в організм корисні мікроелементи і сполуки. Разом з тим, потрібно стежити за дозуванням продукту. Надмірне вживання ріпакового меду провокує нудоту і слабкість.
Ріпаковий мед благотворно впливає на всі системи людського організму. Нектар з ріпаку:
• покращує склад крові;
• стимулює травлення;
• зміцнює серцевий м’яз;
• заспокоює нервову систему;
• прискорює метаболічні процеси;
• відновлює слизову шлунка;
• виводить з організму шлаки і токсини.
Мед володіє яскраво вираженими седативними, антисептичними і регенеруючими властивостями. Ріпаковий нектар рекомендується до щоденного вживання жителям мегаполісів, які проживають в умовах постійних стресів та забрудненого навколишнього середовища.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.