Пряжене масло має унікальну структуру, добитися якої можна тільки шляхом складного технологічного процесу випарювання і виварювання сторонніх домішок. Раніше багато кулінарних книг містили рецепти кулінарії і випічки, грунтовані на додаванні пряженого масла ГХІ. Його відмінність – ця повна відсутність води і інших компонентів. За рахунок термічної обробки отримується специфічний запах і смак, що нагадує горіх з нотками масляного кондитерського крему. Випікання пирогів і інших продуктів на основі такого продукту дозволить надати готовим блюдам унікальний аромат і смак. Наприклад, оригінальний рецепт лимонника 1957 року грунтований саме на пряженому маслі ГХІ.
Використовувати його можна для різних цілей, включаючи жаріння продуктів і додавання в готові блюда (картопля, м’ясні блюда, салати). За рахунок вивареної структури під час жаріння це масло не пригорає. За бажання їм можна повністю замінити рослинну соняшникову олію. Корисність полягає в наявності вітамінів А, Е, С, В. Його можна вживати навіть дітям в невеликій кількості. Природна кислотна структура масла часто використовується для профілактики різних захворювань, включаючи порушення роботи серцево-судинної системи.
Ще одна особливість цього продукту полягає в його натуральності. За основу береться фермерське масло, виготовлене з коров’ячого молока без додавання сухих домішок. Домашній продукт має ніжну консистенцію з високим вмістом жиру (більше 80%) – такі показники оптимальні для приготування топленого масла. Після цього його виварюють впродовж тривалого часу, виварюючи рідину і домішки. Зверніть увагу, що термін зберігання цього продукту може бути декілька років. Спробуйте топлене масло ГХІ, і ніжний, тонкий, натуральний смак продукту не залишить вас байдужим!
Відгуки
Відгуків немає, поки що.