Підсолоджувач «Бактосила» – унікальне досягнення в області дієтології та здорового харчування. Склад являє собою ароматний порошок, який складається з лактитола та екстракту стевії.
Лактитол – складне вуглеводневе з’єднання, що виділяється шляхом синтезу лактози (молочного цукру). На відміну від традиційного бурякового цукру, підсолоджувач на основі лактитола – менш калорійний склад. Якщо калорійність цукру-піску та цукру-рафінаду складає 398 ккал на 100 г продукту, то калорійність лактитола вдвічі менше – всього 190–200 ккал на 100 г продукту.
Густий екстракт стевії – це очищена витяжка, одержувана з соку південноамериканського «медового дерева» стевії. Шляхом бактеріостатичних досліджень встановлено, що екстракт стевії перешкоджає надходженню в кров токсичних метаболітів груп. При вживанні продуктів і складів з витяжкою стевії запускаються природні детоксикаційні процеси в печінці.
Лактитол належить до групи дисахаридів, які не перетравлюються і не ферментують у верхній зоні шлунково-кишкового тракту. Практично не змінюючись в структурі, лактитол надходить у товстий кишечник. У нижньому відділі шлунково-кишкового тракту лактитол шляхом метаболізму стимулює активний ріст лакто- і біфідобактерій. Після надходження лактитола в нижній відділ ШКТ, в кишечнику спостерігається інтенсивне відновлення і зростання мікрофлори.
Кінцева стадія метаболізації лактитола – трансформація біфідобактерій в активну біомасу, яка розщеплюється до рівня органічних кислот. Хімічна взаємодія екстракту стевії та органічних кислот призводить до пригнічення життєдіяльності патогенних і потенційно патогенних мікроорганізмів у кишечнику.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.