Мед степовий створюється бджолами з лугового різнотрав’я, яке знаходиться в межах пасіки. Кожна баночка бурштинового продукту є унікальною за своїм складом і пропорціям зібраних елементів. Тому важко точно відтворити інгредієнти, смак, колір і запах торішнього меду або навіть меду з сусіднього вулика.
Смак продукту може змінюватися в залежності від медоноса, але він завжди виходить насиченим і м’яким. Запашний аромат збирає запахи квітучих степів, іноді в ньому можуть виділятися якісь певні ноти, наприклад, конюшини або гречки. Колір варіюється від світло-жовтого до світло-коричневого.
Степовий мед є чудовим профілактичним засобом при загальній слабкості і хронічної втоми, він приносить енергію і активізує фізичні процеси. Поживні речовини, зібрані з різних трав, швидко відновлюють здоров’я після навантажень і тривалих хвороб. Він має антимікробну і антисептичну дію, тому чудово нейтралізує токсини, які накопичуються в печінці у жителів несприятливих екологічних районів.
Мед степовий часто називають столовим, тому що його використовують для лікування і профілактики захворювань ШКТ. Введення меду в щоденний раціон сприятливо позначається на кровоносної і нервової системи: поступово зникає безсоння, поліпшується пам’ять, зникають головні болі.
Поживна цінність в 100 г меду: білки – 0,8 г; вуглеводи – 74,8 г; вітаміни: В1 – 0,01 мг; В2 – 0,03 мг, РР – 0,20 мг; С – 2,0 мг. Калорійність продукту становить 314 ккал.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.