Мед ріпаковий не такий поширений, як липовий або акацієвий. Рідкісний продукт вимагає до себе дбайливого відношення і ретельного дотримання умов зберігання, щоб не скиснути і не втратити цілющі властивості. Його смак приємний і легкий, не залишає важкого післясмаку або терпкості, може віддавати гірчичними нотами.
Колір незвичайного бджолиного продукту знаходиться між білим і жовтим, іноді має сіруватий відтінок. Вміст глюкози, фруктози та інших цукрів перевищує 80%, тому мед кристалізується за 1 місяць, швидко стає густим і білим.
Ріпаковий мед традиційно використовують для лікування серця, адже він чудово зміцнює структуру гладких м’язів і налагоджує правильну роботу кровоносного органу. Багатий вміст бору підтримує здоров’я кісток, допомагає очистити кров і вивести токсичні речовини, отрути і важкі метали. Його рекомендують вживати жителям великих промислових центрів і мегаполісів, щоб підвищувати імунітет і опірність до токсинів.
Головна особливість, яка відрізняє мед ріпаковий від інших, полягає в чудовому впливу на гормональний баланс і регенераційні процеси. Інша особливість – це його гіпоалергенність. Екологічний мед, вироблений з чистого ріпаку без підгодівлі бджіл і використання антибіотиків, підійде навіть дітям.
Високий вміст глюкози підвищує працездатність і стимулює розумову діяльність, знімає втому після фізичних навантажень.
Поживна цінність в 100 г меду: білки – 0,8 г; вуглеводи – 74,8 г; вітаміни: В1 – 0,01 мг; В2 – 0,03 мг; РР – 0,20 мг; С – 2,0 мг. Калорійність становить 314 ккал.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.