У магазині «Еко-Лавка» зосереджений величезний вибір органічних і натуральних круп від різних постачальників. Поряд зі звичними для нас крупами (гречаною, пшеничною, перловою), ви можете купити крупу, яка мало відома, але дуже корисна і затребувана в світових кухнях.
Крупа Саго – не типова крупа. Вона виготовляється з пальмових стовбурів. Її батьківщина – Нова Гвінея, Малайзія, Індія, Південно-Східна Азія. Для жителів Нової Гвінеї вирощування сагових пальм є традицією, а виробництво крупи саго – національною культурою та надбанням. Чим же так унікальна крупа, що її нині знає весь світ? Крупа Саго знаменита тим, що багата вуглеводами, вітамінами і мінералами, однак жирів і білків вона містить вкрай мало. З вуглеводів крупа містить велику кількість крохмалю. Крохмаль відомий своїми поживними і абсорбуючими властивостями. Він бере активну участь в роботі шлунково-кишкового тракту, сприяє виведенню шлаків і токсинів. Дієтологи виділяють саго, як низько калорійний продукт, який, до всього, не містить глютен, а медики рекомендують її для приготування каш дітям, ослабленим людям, тим, хто переніс операцію – для швидкого відновлення сил.
Саго використовується для приготування супів, каш, начинок для пирогів. Часто її змішують з рисом і вживають як гарнір до рибних і м’ясних продуктів, овочевих сате і морських делікатесів. Перед приготуванням крупу саго рекомендують ретельно промити і замочити. Не дивлячись на корисні властивості крупи, саго показана не всім. Люди із зайвою вагою і ожирінням і ті, хто має індивідуальну непереносимість продукту, повинні відмовитися від продукту або мінімізувати його присутність в раціоні. Бажано перед тим, як купити крупу, проконсультуватися з вашим лікарем про можливу користь / шкоду для організму.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.